• FaceBook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • het Verrassende Platteland van Cuijk
 • VVV
 • LandvanCuijk
 • Ons Plattelands Rondje

Het Land van Cuijk; een streek waar heden en verleden verbonden is

Ten zuiden van Nijmegen, de rivier de Maas overstekend, betreedt u het Land van Cuijk. Tussen de dorpjes Beers en Mill, vindt u Landgoed de Barendonk.

Het landgoed ligt in een fraaie bosrijke omgeving , waarin voor de historie belangrijke gebouwen gelegen zijn. Een eenheid die gekenmerkt wordt door grote variatie: Bossen en beken, weilanden en wielen, boomgaarden en bouwlanden, grazende koeien, spelende konijntjes en weidende warmbloedpaarden wisselen elkaar af.

Het landgoed "De Barendonk" is 50 hectare groot. Het huis wordt al genoemd in de 15de eeuw en is op een terp gebouwd in verband met de Beerse Overlaat, een retentiebekken voor de Maas. Naast de recreatietak zijn de melkkoeien erg belangrijk voor ons.

 • Mill
 • Cuijk


Het dorp Beers ligt op 2,5 kilometer afstand en heeft een paar winkels en eetgelegenheden. Mill ligt op 2,5 km en heeft een gezellig centrum, met leuke winkels. Cuijk ligt op 7 km afstand en is een van de eerste nederzettingen van de Romeinen in Nederland. Cuijk heeft een mooi winkelcentrum en een aantal bezienswaardigheden zoals Museum Ceuclum en de pas gerestaureerde Martinuskerk. Bij Cuijk kun je de Maas oversteken met een pontje om zo in Noord Limburg, de Mookerheide te bezoeken.
 • Wandelen met paard
 • Fietsen


Fietsen langs Land van Cuijkse dorpjes

Fietsen en wandelen behoren tot de favoriete bezigheden van onze gasten. Daartoe zijn er in de directe omgeving verschillende mooie fiets- en wandelroutes uitgezet. De omgeving is afwisselend en verrassend, van mooie natuur tot vriendelijke oude stadjes als Cuijk en Grave.

Er zijn bij ons fietsen te huur voor volwassenen en kinderen. Tevens zijn er kinderzitjes bij te krijgen. Kosten: € 7.50 per fiets per dag. Kinderzitje gratis.

Tijdens een rondje fietsen passeer je algauw een paar leuke dorpjes, zoals Mill, Sint Hubert, Wilbertoord, Langenboom, Haps, Gassel, Linden, Katwijk, Sint Agatha, Oeffelt en Boxmeer. Een aanrader is het ‘rondje Grave’. Dit is ongeveer 45 kilometer, grotendeels door het prachtige natuurgebied de Tongelaar, naar het historische stadje Grave, en langs de Kraaienbergse plassen kom je weer terug op de Barendonk.

 • omgeving
 • vissen

Wandelknooppunten netwerk

wandelroute
Om te wandelen is het aan te raden de bordjes van het wandelknooppuntennetwerk te volgen Landgoed de Barendonk ligt aan dit netwerk. Je wandelt zo een prachtig natuurgebied in van een vijftal particuliere landgoederen en wordt gegrepen door de verscheidenheid. Een natuurgebied om in te wandelen, fietsen, varen en zwemmen. Voor sportieve en voor lekker luie vakantiegangers.

Vestigingsstad Grave

Grave
Op 9 kilometer van landgoed de Barendonk ligt het historische stadje Grave, bekend van de waterstanden. Het stadje leent zich bijzonder voor lekker slenteren langs de mooie pandjes, leuke winkels en historische bezienswaardigheden. In de zomer terrasjes pakken en genieten van de talloze bootjes op de Maas, ’s winters lekker opwarmen in één van de knusse eetcafé’s.

Heerlijk (uit) eten

Lekker eten
U kunt zelf koken of bij ons een bbq of picknick bestellen. In de omliggende dorpen zijn allerlei eetgelegenheden.

In onze informatiemap staan een legio genoemd en we geven u graag de laatste tips!

Den Bosch en Nijmegen

Nijmegen
Voor een dagje naar “de stad” rij je in 25 minuten naar Nijmegen en in drie kwartier naar Den Bosch.  Beide steden zijn een bezoek meer dan waard en hebben vele winkels, musea, culturele podia, bezienswaardigheden, restaurants en volop bruisend nachtleven. In Den Bosch is het heel handig om de shuttlebus te nemen vanaf het Transferium naar het centrum.

Leuke activiteiten voor kinderen

Speeltuin
Zwemmen
Voor kinderen zijn er vele leuke dagjes uit te bedenken. Een opsomming van mogelijkheden; Speeltuinen met strandbad de Bergen in Wanroij, en Hemelrijk in Volkel, Het Natuurmuseum in Nijmegen, Binnenspeeltuinen Dippie Doe in Cuijk en Hullie in Uden, Tivoli Berg en Dal, een kleinschalig amusementsparkje, Muziem in Nijmegen. En wil je de grens over dan zijn IrrLand in Kevelaer, en het archeologisch park in Xanten een aanrader. Het oorlogsmuseum in Overloon geeft een goede indruk van het gebeuren in de omgeving tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook in Overloon ligt het Zooparc, een verrassend natuurlijk dierenpark. Om te zwemmen zijn er diverse binnen- en buitenbaden en natuurplassen.