• FaceBook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • het Verrassende Platteland van Cuijk
  • VVV
  • LandvanCuijk
  • Ons Plattelands Rondje
Activiteiten voor kinderen

De 10 leukste activiteiten voor kinderen op en om De Barendonk

Kies je voor een verblijf op Landgoed de Barendonk? Dan vind je rust, stilte en ontspanning. Maar tegelijkertijd is er genoeg te doen op het landgoed en in de omgeving. Want de kinderen willen natuurlijk graag actie! “Wat gaan we doen vandaag?” Je hoort het ze al vragen. Geen probleem: wij hebben het antwoord.

1. Een dagje op het water

Heb jullie al eens gesupt? Stand-up paddling is een nieuwe vorm van watersport die enorm in opkomst is. Staand op een surfplank, peddel je heerlijk over het water. Inspanning en ontspanning tegelijkertijd. Suppen is zó leuk! Bij Ceulemans aan de Kraaijenbergse Plassen kan dat. Behalve sup-boards, kun je er ook kano’s, waterfietsen of een motorbootje huren. Op welke manier gaan jullie de plassen verkennen?

bijceulemans.nl

2. Wandelen met ezels

Neem Harrie en Toos mee uit wandelen! Deze twee lieve ezeltjes lopen graag met jullie het Ezeltjespad in Gassel. Volg de bordjes en maak een mooie wandeltocht van ongeveer 4 kilometer. De route gaat langs landerijen, door het Gassels Bos en door het dorpje Gassel. Het gezelschap van Harrie en Toos maakt deze wandeling onvergetelijk! Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan ‘The Donkey Sanctuary’.

buurvrouwkookt.nl

3. Ga op expeditie in Zooparc Overloon

Dit is géén gewone dierentuin, dit is een belevenis! Een prachtig park waar de dieren alle ruimte hebben, en jullie als ontdekkingsreizigers de verschillende gebieden verkennen. Ga op avontuur en bewonder de cheeta’s, tijgers apen en andere dieren. Los puzzels op en verzamel stempels in je expeditiegids. Aapjes kijken was nog nooit zo spannend!

zooparc.nl

4. Donderdag is huifkardag!

In juli en augustus is het vaste prik op de donderdag: we spannen de paarden aan voor een huifkartocht over het landgoed en door de omgeving. Terwijl jullie knus in de huifkar zitten, worden jullie rondgereden langs de mooiste plekjes in Beers. De tocht begint om 10.00 uur, als deze vol zit is er vanaf 11.15 uur weer een nieuwe tocht. Geef je op bij de receptie, of stuur ons een mailtje. Dan zorgen wij dat jullie bijzondere vervoersmiddel op tijd klaarstaat.

receptie@barendonk.nl

5. Fantastisch speelplezier bij Hemelrijk

Bij Billy Bird Park Hemelrijk kun je al je energie kwijt. Spelen, spelen en nog eens spelen! Kinderland is een deels overdekt speelgebied met de Ballenfabriek, botsauto’s, airtrampolines, de Helihaven en andere spannende attracties. Binnen vind je Zeeroversland. Hier kun je klimmen, klauteren, glijden, springen en bouwen. Daarna ga je natuurlijk nog op ontdekkingstocht in de oervallei. Eindelijk moegespeeld? Dan kun je lekker bijkomen aan het grote strandbad. Wat een heerlijk dagje uit!

billybird.nl/hemelrijk

6. Op zoek naar Barendje Onk op het Barendonkse Kabouterpad

Ken je Barendje Onk? Dat is een bekende kabouter op ons Landgoed. Hij woont in zijn eigen paddenstoel in het kabouterdorpje. Kom jij hem opzoeken? Als je het kabouterpad loopt, is de kans groot dat je hem tegenkomt. Bij de receptie mag je een kabouterpadboekje en een kaboutermuts komen lenen. Wil je het boekje als aandenken bewaren? Dan krijg je van ons na afloop een nieuw exemplaar (€ 2,50). De opbrengst gaat naar de kindertehuizen van Moeder Teresa in Malawi en Calcutta (India).

7. Paardrijden: maak een buitenrit door de vrije natuur

Equicentrum Sprong Vooruit is een veelzijdig paardencentrum, dat onder meer buitenritten verzorgt. Een geweldige manier om de natuur te ontdekken en er lekker op uit te trekken. Maak een rit door De Maasheggen of het Brestbosch en geniet samen met de paarden. De buitenritten zijn altijd onder begeleiding en sluiten aan bij het niveau van de groep. Ook beginners zijn welkom!

sprongvooruit.com

8. Bij Speelboerderij Irrland mag je voor altijd kind zijn

Net over de grens in Duitsland ligt Irrland. Het is de grootste ‘boerderij-avonturen-oase’ in Europa. Zowel binnen als buiten zijn er speelschuren, klimparken, attracties en speeltuinen. Daardoor maakt het niet uit wat voor weer het is. Een dag is gewoon te kort om alles te doen. Eén ding is zeker: als je er wegrijdt vragen de kinderen: “Wanneer gaan we wéér?”

irrland.de

9. Lekker zwemmen in de plassen van Brabant

De Kraaijenbergse Plassen bieden volop strandplezier. Bij de verschillende plassen zijn mooie stranden aangelegd, waar het heerlijk zwemmen en zonnen is. Plas 2 is speciaal gericht op families met kinderen. Hier ligt een drijflijn in het water en er is een speeltuintje.

kraaijenbergseplassen.nl

Ook bij strandbad De Kuilen in Mill is genoeg te doen voor jong en oud. Deze plas ligt lekker beschut tegen een bosgebied. Aan de noordzijde van de plas is een zandstrandje met een zwemgedeelte dat is afgezet door een drijflijn.

landvancuijk.nl

10. IJs is altijd een goed idee!

De beste afsluiter van een leuke dag is nog altijd een ijsje. Daar zijn de kinderen het vast wel mee eens. Voor het allerlekkerste ijs van de regio moet je zeker bij IJs en Spijs in Haps zijn. Meesterijsbereider Mark van Gaal draait iedere dag vers ijs. Pas op: verslavend lekker! IJs en Spijs is genomineerd voor IJssalon van het jaar 2020.

ijsenspijs.nl
Wil je nog meer tips en leuke ideeën voor een leuke activiteit rondom het Landgoed? Vraag ernaar bij de receptie. We helpen je graag!
kinder activiteiten
Kabouterpad
Plezier voor kinderen